Foto: Shutterstock

Icas oro över personalens säkerhet i Hongkong: ”Vår främsta prioritet”

Oro för personalens säkerhet men verksamheten är än så länge opåverkad. Så sammanfattar Ica Global Sourcing, Ica Gruppens ”förlängda arm” i Asien med huvudkontor i Hongkong, den oroliga situationen i staden.
Annons:
Text: Susan Berzelius
Annons:

Ica Global Sourcing har 120 medarbetare i Asien som ansvarar för inköp, kvalitetsarbete och socialt ansvarstagande.

Bolaget arbetar inte bara med Ica utan köper även in för Hemtex och europeiska dagligvarubolag som Salling Group i Danmark, Ahold i Nederländerna och finska Kesko.

Bolaget har kontor i såväl Shanghai som i Vietnam men huvudkontoret med 50 medarbetare finns i Hongkong. Där har som bekant demonstrationer pågått i flera månader med krav på att förslaget om utlämning av misstänkta brottslingar till Kinas fastland ska stoppas.

– Hittills har oroligheterna inte påverkat vår verksamhet alls, vi har ingen produktion i Hongkong, säger Ica Global Sourcings vd Thommy Järlefelt.

Thommy Järlefelt, vd Ica Global Sourcing.

– Däremot har vår främsta prioritet varit medarbetarnas säkerhet. Vi ser till exempel till att personalen inte behöver resa med tunnelbanan när demonstrationerna pågår och givetvis får de jobba hemma när säkerheten inte kan garanteras.

I måndags stängdes Hongkongs flygplats på grund av att demonstranter ockuperat den. Har det påverkat er?
– Jag kom själv med ett av de sista planen som fick landa och hade sen problem att ta mig hem från flygplatsen, men annars har det inte påverkat oss. Och i dag (läs tisdag) är flygtrafiken återupptagen.

Thommy Järlefelt säger att han full förståelse för kraven som ställs från demonstranterna.

Samtidigt behöver Hongkong stabilitet och kontinuitet som viktigt finansiellt centrum i världen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...