Foto: Foto: Bergendahls

Icas apoteksköp hot mot City Gross

City Gross kan tvingas att avsluta samarbetet med Apotek Hjärtat. Anledningen är Icas miljardköp av apotekskedjan. ”Vi utgår från att Apotek Hjärtat följer avtalet”, säger City Gross vice vd Johan Johnsson.
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Apotek Hjärtat signerade i början av 2010 ett avtal med Bergendahls om att få tillgång till affärslokaler hos City Gross och driva fullskaliga apotek i dessa.

Planen var att finnas i så många stormarknader som möjligt.

– Samarbetet med Bergendahls är ett viktigt led i våra etableringsmål. Vi kan ytterligare förbättra tillgängligheten för våra kunder, sa Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg då.

Men i dag avslöjar branschtidningen Icanyheter att relationen mellan Apotek Hjärtat och Bergendahls kan komma att avslutas.

Anledningen är att Ica Gruppen för drygt en vecka sedan offentliggjorde köpet av Apotek Hjärtat för 5,7 miljarder kronor.

– Det blir en märklig situation om en Ica-ägd apotekskedja finns inne i City Gross lokaler, säger en källa med god insyn i samarbetet.

Frågan om avtalet är mycket känslig och ledningarna i Apotek Hjärtat och City Gross är ytterst sparsamma med kommentarer.

Apotek Hjärtats kommunikationschef Jonas Mjöbäck anser att samarbetet med City Gross fungerar bra.

– Det är ”business as usual”.

Men kommer överenskommelsen att gälla när Apotek Hjärtat blir ett dotterbolag till Ica Gruppen?
– Det får vi återkomma till lite längre fram i planeringen. Först ska Ica Gruppens förvärv av Apotek Hjärtat godkännas, svarar Jonas Mjöbäck.

City Gross vice vd och operative chef Johan Johnsson är tydlig.

– Vi har ett avtal och utgår från att Apotek Hjärtat följer det.

Axfoods två dagligvarukedjor Hemköp och Willys har också flera butiker som delar lokaler med Apotek Hjärtat.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...