Ica säljer Hemtex till norska Kid: ”Kommer att göra bolaget starkare”

Ica säljer Hemtex till norska hemtextilkedjan Kid. Affären är värd 226 miljoner kronor. ”Hemtex får en ny ägare med ett tydligt fokus på hemtextil vilket jag tror gör bolaget starkare”, säger Ica Gruppens vd Per Strömberg.
Annons:
Text: Pontus Edman
Annons:

Ica Gruppen fortsätter att renodla sin verksamhet mot dagligvaror. Nu står det klart att bolaget säljer alla aktier i helägda dotterbolaget Hemtex.

Köpeskillingen för verksamheten, som innefattar 141 butiker, uppgår till 226 miljoner kronor på skuldfri basis vilket medför en reaförlust på 400 miljoner kronor.

Ica Gruppens vd Per Strömberg tror att det ändå är rätt väg att gå.

– Hemtex medarbetare får nu en ny ägare med ett tydligt fokus på hemtextil vilket jag tror gör bolaget starkare, säger han.

Samtidigt kommer Ica att ha ett fortsatt samarbete med Hemtex vad gäller inköp.

– Hemtextil kommer fortsatt vara en viktig del av Icas specialsortiment och vi kommer att fortsätta samarbetet kring inköp och produktsortiment även med den nya ägaren, vilket gör att vi kommer att behålla de synergier som funnits, säger Per Strömberg.

Det betyder bland annat att det planerade samarbetet under varumärket Hemtex24h, som lanseras i höst, även kommer att finnas i Icas butiker.

Enligt det senaste bokslutet omsatte Hemtex 1020 miljoner kronor för räkenskapsåret 2018 och redovisade en rörelsemarginal på 13 miljoner kronor.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...