Foto: Kalle Östgren

Ica-handlare tar hamburgerkoncept vidare – ”Blir ett lyft för onlineförsäljningen”

Ica-handlaren Daniel Özer i Västerås tar nu framgångsrika Hamburgeriet vidare och satsar på en egen hamburgerrestaurang – som också blir ett utlämningsställe för butikens e-handel.
Text: Lars Welin
Annons:

För två år sedan etablerade Daniel Özer en hamburgerbar i sin butik, Ica Nära Vallby i Västerås. De hantverksmässiga gjorda hamburgarna blev snabbt en lokal snackis och en succé. 

För ett år sedan inleddes ett samarbete med ett lokalt distributionsföretag vilket gör det möjligt för kunder att få sin måltid – och varor från butiken – levererade hem. Framgången har inte låtit vänta på sig och de omtalade hamburgarna har även lyft butiksförsäljningen.

Nu tas nästa steg – med en egen hamburgerrestaurang i Kopparlunden nära centrum.

– Hamburgeriet har fått en enorm fart, vilket även gäller butiken. Nu vill vi ge något tillbaka till kunderna samtidigt som vi satsar framåt. Många har efterfrågat ett ställe närmare centrala Västerås, säger Daniel Özer till Market.

Satsningen går hand i hand med butikens online-satsning.

– Detta blir en ny affärsmöjlighet för butiken eftersom det kommer att bli ett utlämningsställe för vår online-handel. Kunderna ska enkelt via en app kunna beställa och sedan hämta både måltid och varor på ett ställe.

– Vi kommer att ha ett kylrum i restaurangen för varuleveranserna. Tanken är så klart att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder. Samtidigt räknar vi med att nå nya kundgrupper.

I hamburgerrestaurangen kommer det även att erbjudas en trevlig miljö för att äta på plats. Förutom hamburgare kommer även att erbjudas egengjord glass, ett brett utbud av drycker, fikabröd och kaffe, bland annat från lokala leverantörer.

– Den egenproducerade glassen räknar vi med att också kunna sälja i butiken, och kanske även till andra butiker, säger Daniel Özer.

Det nya Hamburgeriet – med namnet HMBRGT – väntas öppna efter årsskiftet i ett kontorshus som nu uppförs.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...