I väntan på nedläggning – Svenssons i Lammhult testar att driva outlet

Svenssons i Lammhult väljer att fokusera på en av sina butiker i Göteborg. Innan den på Övre Husargatan läggs ned drivs en outlet där på prov. ””Ett test av vår hypotes”, säger vd Jörgen Bitzekis.
Text: Daniel Norman
Annons:

Svenssons i Lammhult öppnade butiken på Övre Husargatan våren 2015. 

– Vi har sedan dess förbättrat och lyft omsättningen avsevärt, säger Jörgen Bitzekis till Market. 

Företaget driver även en butik vid Järntorget. 

– Vi har på olika sätt arbetat med att få de två butikerna att samspela men det har varit svårt att skapa ett totalerbjudande som kunderna förstår när man har två lika stora butiker på tio minuters promenadavstånd. 

Därför har man bestämt sig för att stänga butiken. 

– Fram till stängning öppnar vi en outlet som har öppet torsdag–söndag varje vecka och som också fylls på med fynd, berättar Jörgen Bitzekis. 

Samtidigt får företaget möjligheten att skaffa sig viktiga erfarenheter. 

– Outleten är ett test av vår hypotes att det finns en efterfrågan på möbeloutlets i våra storstäder. Sen är utmaningen alltid att hitta rätt läge till rätt pris vilket är ännu svårare för en outlet där varor ska säljas ut med lägre marginal som följd. 

Vilka fördelar ser du med en outlet? 
– Fördelarna är många – vi får en avsättning för varor som har varit utställningsexemplar i våra butiker, kundreturer och fullgoda varor med mindre skador samtidigt som kunderna får en möjlighet att investera i designmöbler och -inredning av hög kvalitet till fantastiska priser, säger Jörgen Bitzekis.  

Annons:

Analyser

Loading...