Foto: Shutterstock

Hundratals butiker tvingas stänga när orkanen Dorian drar fram

Orkanen Dorian som just nu härjar över sydöstra USA tvingar inte bara människor att fly eller barrikadera sig i sina hem. Hundratals butiker håller av säkerhetsskäl stängt tills vidare.
Annons:
Text: Susan Berzelius
Annons:

51 av Walmarts butiker i delstaterna Georgia, South och North Carolina och Florida höll stängt under torsdagen och med största sannolikhet även i dag, fredag.

Ytterligare butiker, som ett 15-tal tillhörande kedjorna Publix och Harris Teeter i Charleston-området och en lång rad fackhandelsbutiker har också stängt tills vidare.

Tidigare i veckan ökade försäljningen av byggvaror för att skydda fönster i bostäder och andra byggnader. Konsumenter hamstrade också mängder med konserver, vattenflaskor, torrmat, batterier och andra nödvändiga dagligvaror inför ankomsten av Dorian.

Beräkningar som analysföretaget Planalytics gjort visar att detaljhandeln totalt i det drabbade området riskerar att tappa 1,5 miljarder dollar, cirka 15 miljarder kronor, i utebliven försäljning på grund av orkanen.

Denna veckan är det skolstart över stora delar av USA och det är inte minst skolstartsförsäljningen som handeln riskerar att missa genom stängda butiker.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...