Foto: Nordstedts

Höga förväntningar på sista boken om Salander: ”Det blir extra allt”

Sagan om Lisbeth Salander når sitt slut. I morgon släpps den sjätte boken i Millenniumserien. Bokhandlarna hoppas på hög försäljning. ”Årets starkaste boksläpp i sin genre”, säger Anna Austin på Akademibokhandeln.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

I morgon släpps den tredje, och sista, boken i David Lagercrantz uppföljning på Stieg Larssons böcker om Lisbeth Salander.

– Milleniumserien är verkligen unik – ett världsfenomen – så givetvis finns det ett stort intresse när nu den allra sista boken kommer. Grand finale! Det går dock inte att fullt ut jämföra med det enorma intresse fanns när Lagercrantz första Millenniumbok kom för fyra år sedan, säger Anna Austin, som är kategorichef på Akademibokhandeln, till Market.

– Det är många som har väntat på Hon som måste dö, så intresset är stort. Försäljningen har tagit fart och vi förväntar oss en ökning i efterfrågan de kommande veckorna, säger Elias Vieglins, PR-ansvarig på Adlibris.

Bägge aktörerna har höga förväntningar på försäljningen.

– Det är ju den sista boken i Milleniumserien, vilket gör boken extra intressant, säger Elias Vieglins.

– Vi kommer att jobba aktivt med boken hela vägen in i julhandeln. Vi betraktar detta som årets starkaste boksläpp inom deckar- och spänningsgenren, säger Anna Austin.

Hon berättar att boken kommer att synas i alla deras kanaler.

 – Vi har en enormt stark plan för Hon som måste dö och det blir extra allt både på Akademibokhandeln och på Bokus, fortsätter hon. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...