Foto: Foto: Vendela Kjerner

Hobbex tar bort alla clownmasker

Med anledning av clownattackerna väljer Hobbex att stoppa försäljningen av alla sina clownmasker. ”Vi har bett alla butiker att plocka bort dem från hyllorna och produkterna är borttagna ifrån vår webshop”, säger Roger Halvarsson, vd på Hobbex.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Människor utklädda till clowner har satt skräck i allmänheten på flera håll i landet. Och snart är det Halloween med utklädda människor överallt på gatorna.

Hobbex har i flera år sålt Halloween- och maskeradkläder, med ett större och bredare sortiment för varje år.

– Vi vet redan att Halloweensortimentet är uppseendeväckande och att man vill se skrämmande ut. Men i och med allt som har hänt känner vi på Hobbex att det var ett enkelt val att sluta att sälja clownmasker, säger Roger Halvarsson, vd på Hobbex, i ett pressmeddelande.

På butikskedjan Buttericks, som står inför årets mest intensiva säljperiod nu i och med Halloween, resonerar man inte på samma vis:

– Vi säljer clownmasker precis som vanligt. Vår vd resonerar att vi inte kan ta ansvar för hur eller till vad folk använder sina masker, säger Anne Hagström, butikschef på Buttericks i Göteborg.

Hon menar att de både har blodiga och betydligt hemskare masker än just clownmasker i sortimentet, ”som säkert skulle kunna skrämma livet ut folk om de används fel”.

– Däremot har vi märkt att vi fått tillbaka en hel del returer av just clownmasker under de senaste dagarna. Ofta från barn och föräldrar som inte längre tycker att de där maskerna är lämpliga, säger Anne Hagström.

Inte heller Top Toy, som driver kedjorna BR och Toys R Us, slutar säljar clownprodukter.

– Vi vill inte att en liten grupp med onda avsikter ska lägga beslag på clown-karaktären. Clownen har skänkt glädje åt många barn och fått dem att skratta också i svåra perioder av sina liv, och det ska inte en liten grupp få lov att ödelägga, skriver företaget i ett uttalande enligt TT.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...