Hobbex pressat efter resultatras – tvingas stänga flera butiker

Ett försäljningstapp på drygt 50 miljoner kronor tvingade Hobbex att agera. Två butiker har stängts och e-handeln omorganiserats.
Annons:

Hobbex AB omsatte 107,5 miljoner kronor under sitt senaste brutna räkenskapsår som tog slut 31 augusti. 

Det ska jämföras med en omsättning 157,3 miljoner kronor året innan. 

”Under räkenskapsåret skedde en icke oväsentlig försäljningsminskning vilket gav en negativ resultateffekt”, skriver kedjan i sitt bokslut. 

Hobbex AB gjorde en rörelseförlust på 16,8 miljoner kronor. En försämring med drygt 26 miljoner kronor från året innan. 

”En omstrukturering av verksamheten har skett till följd av detta och detta arbete har fortsatt efter räkenskapsårets slut”, skriver Hobbex. 

Bland annat har antalet fysiska butiker minskat från 17 till 15. E-handelsverksamheten har flyttats till moderbolaget Hobbex Utvecklings AB. 

Moderbolaget hade ett lika stort omsättningstapp. Rörelseförlusten landade på 53,3 miljoner kronor vilket ska jämföras med ett potivt resultat på 8,3 miljoner kronor året innan. 

”Ett flertal åtgärder för att nå balans mellan intäkter och kostnader har skett sedan räkenskapsårets slut”, skriver bolaget i bokslutet. 

Bland annat har åtgärder vidtagits för att minska kostnaderna vid huvudkontoret vilket ska ge en effekt på tre miljoner kronor årligen. 

I dagarna kom beskedet Hobbex stänger sin butik i Avion shopping i Umeå. 

– Det finns olika grunder till varför butiken stänger, men jag vill inte uttala mig om varför, säger butikschefen Jesper Carlsson till Affärsliv24. 

Butiken öppnade i september 2016. 

Market har bett Hobbex om en kommentar. 

 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...