Foto: Foto: Daniel Norman

HM:s designchef är näst mäktigast inom herrmode: ”Vi är väldigt stolta för det”

H&M:s designchef på herrsidan, Andreas Löwenstam, är näst mäktigast inom herrmode i Sverige enligt tidningen Kings årliga lista. Grundarna för modevarumärket Our Legacy hamnar i topp.
Text: Daniel Norman
Annons:

Andreas Löwenstam tar två kliv upp på årets lista som toppas av Jockum Hallin, Christopher Nying och Richardos Klarén, grundarna av Our Legacy.

– Man vinner bara en gång, därför är andraplaceringen som en vinst. Vi är ­väldigt stolta för det. Det är alltid kul att uppmärksammas för hårt arbete, säger Andreas Löwenstam i en kommentar till Västerviks Tidning. 

Han har arbetat som designchef sedan 2013.

Flera detaljister finns med på listan bland namn som Zlatan och Jocke Berg, sångare i nu nerlagda Kent.

Henning Carl, vd för Care of Carl, återfinns till exempel på en nionde plats. Grundarna för Sneakersnstuff, Erik Fagerlind och Peter Jansson på är placerade på plats 13.

Toni Collin, som är vd för Volt, hamnar på 16:e plats medan Lars-Åke Tollemark, vd för Unibail-Rodamco, placeras två platser längre ner.

Charlotta Nyman, Nymans Ur (24), Patrik Nilsson, Gant (31), Magnus Hultin, Brothers (38) och Christina Ståhl, MQ (46) är andra detaljister som finns med topp 50 på listan med 100 namn. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...