Foto: Foto: Markus Marcetic

H&M värvar professor i datalogi: ”Hennes kunskaper är mycket värdefulla”

Hon är professor i datalogi. Nu värvar H&M Danica Kragic Jensfelt till styrelsen. ”Hon har en unik kompetens”, säger styrelseordförande Stefan Persson.
Text: Daniel Norman
Annons:

Danica Kragic Jensfelt är civilingengör och disputerade i robotik vid Kungliga Tekniska Högskolan 2001.

Sedan 2018 är hon professor i datalogi med datorseende och robotik som forskningsämnen.

I sin forskning vill hon skapa system som med hjälp av sensorer interagerar med människan och omgivningen på ett naturligt sätt.

Nu föreslås hon bli en del av H&M:s styrelse.

– Jag är mycket glad över att Danica Kragic Jensfelt har tackat ja till vår förfrågan om att föreslås som ny styrelsemedlem i H&M-gruppens styrelse. Hon har en unik kompetens inom datavetenskap och AI och hur detta kan användas inom robotisering, logistik och återvinning men även inom mode och shoppingupplevelsen. Mot bakgrund av det stora skifte inom modebranschen genomgår kommer hennes kunskaper att vara mycket värdefulla för H&M-gruppen framöver, säger Stefan Persson, som också är ordförande i valberedningen, i en kommentar.

Valet sker på årsstämman 7 maj.

Övriga styrelseledamöter, Stina Bergfors, Anders Dahlvig, Lena Patriksson Keller, Stefan Persson, Christian Sievert, Erica Wiking Häger och Niklas Zennström, föreslås till omval där Stefan Persson fortsatt ska vara ordförande.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...