Helgmys i storstan – ett knippe tips för dig som vill spä på julkänslan

Nu inför jul är det många som tar en shoppingweekend i huvudstaden. Varför inte passa på att uppleva julkänsla även utanför butikerna? Vi bad Birgitta Palmér, presschef på Visit Stockholm, tipsa om aktiviteter när du ändå är i stan.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Jul på Rosendal

”Julens smaker och dofter kan upplevas i trädgårdskaféet, gårdsbutiken och plantboden. Här finns bland annat bundna kransar, glögg och inläggningar från årets skörd. På helgerna 12 – 16 finns det allra juligaste till försäljning utanför gårdsbutiken. I trädgårdstäppan hittar man enligt tradition julkrubban och tomtens vrå. Växthusen välkomnar med doft av gran och tända ljus och önsketrädet står redo för årets önskningar.”
Mer info.

Vinter under Stjärnorna

”Stockholm under Stjärnorna kommer även under vintersäsongen att erbjuda aktiviteter. Den populära takparken har adderat fem curlingbanor, en snökanon och värmande eldstäder. I köket och baren hämtas inspirationen från alpmiljöer och serverar bland annat varma drycker och soppor.”
Mer info.

Juleljus

”Julbelysningen är nu tänd på över 40 platser, gator och torg i Stockholm City. Du kan gå med på en guidad ljuspromenad eller också ladda ner ljuskartan och gå en egen tur.”
Mer info.

Skansens julmarknad

”Julmarknad med klassiskt hantverk och slöjd, mat och godsaker. Dansa kring granen och julpyssla i verkstan. Julmarknaden pågår under helger fram till den 16 december.
Mer info.

Pepparkakshusutställningen på Arkdes

”En väldoftande utställning med fantasifulla pepparkakshus. Det är också en tävling där barn, unga, vuxna, amatörer och proffs tävlar sida vid sida.”
Mer info.

Till sist – ta bussen ner i vattnet

”Ta en sightseeingtur med Ocean Bus – ombord på amfibiebussen får du en guidad tur av några av stans största sevärdheter, både på land och från vattnet. Turerna startar på Strömgatan vid Kungliga Operan.”
Mer info.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...