Hårt tryck på Ikea – skickar hem talespersoner: "Behöver tid för eftertanke"

Nyheten om Ingvar Kamprads död har skapat stor uppmärksamhet världen över - och de anställda har pressats hårt. På söndagseftermiddagen blev trycket på möbeljättens talespersoner så massivt att flera personer skickades hem för att få lugn och ro.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Under hela söndagen har medier runt om i världen rapporterat om Ikeagrundaren Ingvar Kamprads bortgång.

När trycket blev för hårt valde möbeljätten att skicka hem flera anställda.

– Vi har entledigat alla våra talespersoner tills vidare för att få lite lugn och ro. Få tid för reflektion och att ladda upp batterierna inför i morgon. Trycket i dag har varit enormt och saknar motstycke, skriver Jacob Holmström, presschef för Ikea-koncernen i Sverige, till Market, i ett mejl.

Håkan Svedman, Ikeas Sverigechef, har inte gått att nå, men i en mejlkommentar säger han såhär angående Ingvar Kamprads bortgång:

– Det är med djup sorg som vi har kunnat meddela att Ingvar i går kväll avled på sin gård utanför Älmhult, med familjen vid sin sida. Han kommer att vara mycket saknad och varmt ihågkommen. Under mina år på Ikea har jag träffat Ingvar vid ett antal tillfällen. Vad jag tar med mig från dessa möten är hans  fantastiska förmåga att inspirera mig till att alltid se till våra kunders önskemål och behov.

– Jag har aldrig under mina år träffat en person som Ingvar med färdigheten att både vara visionär och samtidigt lyckas var insatt i varje liten detalj kring vår verksamhet. En unik egenskap.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...