Hårjätten öppnar pytteliten salong – på trottoaren mitt i Stockholm

I samband med årets Pride-festival i Stockholm öppnar Wella en salong på Birger Jarlsgatan. På en kvadratmeter kan man få frillan fixad gratis. Tanken är att ta död på stereotyper kopplade till hår.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Med det nya initiativet ”Take Pride in your hair” vill Wella bekämpa de stereotyper som finns och hylla individer som redan bryter normerna.

Förhoppningen är att få fler att våga leva ut sitt sanna jag.

Som en del i detta öppnar man salongen mitt på Birger Jarlsgatans trottoar för att få fler att uttrycka sig som de vill.

Den 19-21 juni kan vem som helst få en fri klippning eller styling i den kvadratmeter lilla salongen. Det enda kravet är att stylingen ska spegla personens riktiga jag och att frisyren ska bäras upp med stolthet.

– Oavsett hur fördomsfria vi än brukar vara, så dras vi alla med förutfattade meningar kopplat till hår. Men vad är det egentligen som avgör vad som är kvinnligt eller manligt, sexigt eller seriöst, trendigt eller tantig, hetero eller gay? Vad är det till exempel som säger att äldre inte ska ha långt hår och att en minister inte kan ha hästsvans? Vi vill hjälpa fler att visa vem de verkligen är – med hjälp av deras hår, säger John Hallberg, commercial director, Wella Nordic.

STOLTA. Wella visar upp olika personers frisyrer i en folder.

Samtidigt lyfter företaget fram riktiga personer som bär sin frisyr stolt i en folder som finns på utvalda partnersalonger i Norden samt på Wella.se.

Wella uppmanar även fler att vara med i kampen mot stereotyperna och visa upp sin frisyr i sociala medier under hashtaggen #Takeprideinyourhair.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...