Foto: Foto: Daniel Norman

Här växer Clas Ohlson med fler kompakta butiker: ”Öppnar upp nya lägen”

Efter en bra start i Hornstull i Stockholm satsar Clas Ohlson på fler kompakta butiker i Sverige. ”De kompletterar vårt befintliga butiksnät på ett bra sätt”, säger informationschef Niklas Carlsson.
Text: Daniel Norman
Annons:

I slutet av oktober öppnade Clas Ohlson sin första kompakta butik i Sverige. Den ligger i den galleria som byggts upp i anslutning till tunnelbanan i Hornstull i Stockholm. 

– Hornstull var vår första compact store och hittills den enda i Sverige. Butiken har fått ett väldigt bra mottagande från våra kunder vilket visar sig dels i försäljningen, men också i att man gärna testar nya delar av vårt erbjudande som exempelvis hyrtjänsten Hyr hos Clas Ohlson, säger Niklas Carlsson till Market.

Under 2018 kommer Clas Ohlson att öppna fler kompakta butiker i Sverige. 

– Det är format som kompletterar vårt befintliga butiksnät på ett bra sätt samtidigt som det i mindre formatet öppnar upp nya lägen för oss, säger Niklas Carlsson. 

Kedjan planerar totalt sett fem nya enheter i Norden i år. Samtliga handlar om helt nya etableringar. 

– Förutom den vi öppnade i Bodö för någon vecka sedan handlar det om Baerum i Norge samt Märsta, Tyresö och Mölndal o Sverige, säger Niklas Carlsson. 

I Tyresö valde Clas Ohlson att öppna en tillfällig butik under julhandeln. Men nu blir kedjans närvaro där alltså permanent, om än i mindre format.  

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...