Här tvingas Sportringen bort från sina lokaler: ”Vi har ju byggt upp det här”

Sportringen tvingas lämna sina lokaler på Flygfältets handelsområde i Norrtelje. ÖoB ska ta över lokalerna. ”Vi är djupt besvikna”, säger Anneli Eklund som driver butiken med sin man Göran.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

För åtta år sedan öppnade Anneli och Göran Eklund Sportringen på Flygfältets handelsområde.

– Det går riktigt bra på alla plan just nu. Vi säljer runt tiotusen skor och nästan tusen cyklar om året, säger Göran Eklund till Norrtelje Tidning.

Trots det tvingas de nu flytta från lokalerna. Fastighetsägaren Alecta och förvaltaren Newsec har bestämt att ÖoB ska flytta in i stället.

– Vi är djupt besvikna naturligtvis. Vi har ju byggt upp det här. När vi flyttade in här fanns det inte ens el i lokalen. Vi har lagt nytt golv, målat tak och mycket annat som kostat mycket pengar, säger Anneli Eklund.

Peter Appelgren, ansvarig för förvaltningen på Newsec, säger till tidningen att det finns flera skäl till den uppkomna situationen.

Ett är att ÖoB vill hyra en större yta vilket gör att tomma lokaler intill kommer till användning, ett annat är att Newsec bedömer ÖoB som mer konkurrenskraftigt.

– Vi gjorde en överenskommelse där Sportringen bland annat frånsade sig sitt besittningsskydd. Långsiktigt kan vi inte ha hyresgäster med rabatterade kontrakt när vi ser att vi har en marknadshyra som andra är beredda att betala, säger han.

Göran Eklund berättar att Sportringen nu kommer att flytta till nya lokaler och att de tittar på flera alternativ.

– Vi kommer inte att upphöra utan vi ser ljust på framtiden, säger han.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...