Foto: Daniel Norman

Här tar Sportringen över efter Intersport – fastighetsägaren driver butiken vidare

I slutet av juli stängde Intersport i Olofström. Nästa vecka öppnar Sportringen i lokalerna i stället. Samtliga anställda, inklusive den tidigare butiksägare, jobbar kvar.
Text: Daniel Norman
Annons:

Det är fastighetsägaren Säljfast med ägaren Frank Arnesson i spetsen som kliver in och ser till att Olofström även i fortsättningen har en sportbutik.

Tillsammans med sonen Mattias Arnesson kommer han att driva butiken vidare.

– Det blir ett samarbete mellan vi som ägare och de anställda i butiken, vi kommer inte att utse någon butikschef som fattar besluten, säger Mattias Arnesson till Sydöstran.

Att de väljer att driva butiken inom Sportringen handlar om möjligheten att styra mer över sortimentet.

– Sportringen är en kedja med fria handlare. Det betyder att vi inte bara blir tilldelade sortiment som många franchisekedjor blir. Vi har möjligheten att påverka vårt sortiment själva och kan anpassa det efter vad vi tror är bra för Olofström, säger Mattias Arnesson.

Bland annat kommer butiken att sälja kläder från Jack & Jones.

27 juli valde Peter Blomgren att stänga sin Intersport-butik, som han haft sedan 1994. Anledningen var att han vill göra något annat.

Något annat innebär att han jobbar kvar i butiken, men inte som ägare utan som vanlig anställd.

– Intersport har varit väldigt uppskattat för den service och lokala förankring som butiken har haft. Därför känns det jätteroligt att Peter Blomgren och gänget stannar kvar, samtliga medarbetare får behålla jobbet, säger Mattias Arnesson.

Lars Palmgren, vd för SGN Sport där Sportringen ingår, välkomnar nykomlingen.

– Ännu en engagerad handlare har valt att ansluta sig till Sportringen. Vi fortsätter att växa på den lokala marknaden och Sportringen i Olofström kommer med sin lokala anpassning vara en riktigt bra sportbutik, säger han i en kommentar.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...