Här tar Lekia över efter BR: ”Siktar på att öppna ett stort antal butiker”

Lekia tar över efter BR Leksaker i Triangelns köpcentrum i centrala Malmö. Satsningen görs av handlarna som driver kedjans butik i Emporia i samma stad.
Text: Daniel Norman
Annons:

Market har tidigare berättat att Lekia siktar på att öppna fler butiker och efter Top-Toys konkurs har kedjan visat intresse för flera av deras lägen.

Nu är ett första läge klart. Lekia tar över efter BR Leksaker i Triangeln i centrala Malmö.

– Lekia tror på den fysiska butiken som ett viktigt format i vår omnikanalsatsning och vi siktar på att öppna ett stort antal butiker i viktiga och framgångsrika handelsområden. Vi är väldigt glada för att öppna en bra fackhandelskedja för leksaker i centrala Malmö, säger vd Baldvin Georgsson i en kommentar.

Det här är kedjans tredje etablering i Malmö, Lekia finns sedan tidigare i Emporia och i Mobilia. Det är handlarna som driver butiken i Emporia, Anders Andersson och Marcus Andersson, som ligger bakom satsningen.

– Efter vår gemensamma framgång med Lekia-butiken i Emporia, så hade vi bestämt oss för att öppna i centrala Malmö. När den här lokalen blev ledig fanns där inga tvivel om att läget är perfekt. Vi kommer att öppna den nya butiken under våren, säger Anders Andersson. 

De driver även Lekia-butiker i Helsingborg, Löddeköpinge och Lund.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...