Här tar japanska klädjätten ett steg närmare den svenska marknaden

Allt mer tyder på att japanska Uniqlo är på väg till Sverige. Stax innan jul registrerade modejätten en svensk verksamhet hos Bolagsverket.
Text: Daniel Norman
Annons:

Market berättade i somras om uppgifter från Veckans Affärer som gjorde gällande att Uniqlo var på väg till Sverige. Danska Illums Bolighus skulle lämna det så kallade Sverigehuset på Hamngatan i centrala Stockholm och den japanska jätten skulle ta över. 

Illums Bolighus har flyttat ut och lokalen står tom. Vad som ska hända där har fastighetsägaren, Vasakronan, inte velat avslöja. 

Market kan nu avslöja att Uniqlo tagit ett steg närmare den svenska marknaden. Den 18 december registrerades bolaget Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial hos Bolagsverket. 

Det är ett dotterbolag till Uniqlo Europe Ltd och Taku Morikawa, som i början av december utsågs till vd för den europeiska verksamheten, står som vd. 

Bolaget ska, enligt beskrivningen till Bolagsverket, ägna sig åt import, export, inköp, försäljning, distribution och marknadsföring av kläder samt tillbehör och då särskilt Uniqlo-märkta artiklar.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...