Här storsatsar Intersport – öppnar flaggskepp: ”Nordens fräschaste sportbutik”

Intersport storsatsar i Stockholm – och tar över lokalerna på hörnet Drottninggatan/Klarabergsgatan som stått tomma sedan Top-Toys konkurs. ”Det kommer inte att gå att missa de stora skyltarna i rött och blått”, säger vd Marcus Wibergh.
Text: Daniel Norman
Annons:

Intersport öppnar en flaggskeppsbutik i centrala Stockholm.

Den kommer att ligga i hörnet Drottninggatan/Klarabergsgatan där kedjan tar över de lokaler som stått tomma sedan BR Leksaker stängde efter Top-Toys konkurs.

– Detta är en av Stockholms absolut bästa adresser och det kommer inte att gå att missa de stora skyltarna i rött och blått, säger Marcus Wibergh i en kommentar.

Enligt fastighetsägaren, AFA Fastigheter, fanns ett stort intresse för lokalen och till slut föll valet på Intersport.

Lokalerna, som är 1 500 kvadratmeter stora fördelat på två plan, kommer att uppdateras för kedjan och också flyttas något för att ge butiken ett bättre läge.

– Vi ges här alla möjligheter att skapa en riktigt inspirerande försäljningsyta. Det här kommer utan tvekan att vara Nordens fräschaste sportbutik, säger Marcus Wibergh.

Intersport utlovar ett maximerat sortiment och innovativa digitala lösningar.

Den nya flaggskeppsbutiken blir en viktig pusselbit i kedjans positionering framöver, enligt Marcus Wibergh.

– Här finns alla delar som krävs i vårt nya koncept som gör oss till sportbranschens ledande omnikanalretailer i Sverige. Detta är ett stort lyft för varumärket, säger han.

Intersport planerar att öppna det nya flaggskeppet 2019. Kedjan har redan i dag en butik längre upp på Drottninggatan. Den kommer emellertid att stängas 2020.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...