Här stärker Beijer Bygg sin position genom förvärv – växer med åtta varuhus

Beijer Bygg växer med åtta nya anläggningar. Genom förvärv förstärker kedjan sin position i Skåne och i Stockholmsområdet. ”Ger oss ytterligare möjlighet att växa organiskt”, säger vd Geir Thomas Fossum.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Beijer Bygg förvärvar skånska kedjan PoG Bygghandel med sex byggvaruhus och ett logistikcenter.

Dessutom köper kedjan Ekesiöö Bygghandel med två varuhus i Stockholm.

– Förvärven ger oss ytterligare möjlighet att växa organiskt på en ännu större bas. Vi ser att de två nya verksamheternas inriktning på proffskunder och medarbetarnas höga kompetens ligger helt i linje med Beijers strategi. Vi har tagit marknadsandelar i Sverige 24 månader i rad, det tycker vi är bevis på att vi gör saker rätt, säger Geir Thomas Fossum.

I Skåne får Beijer Bygg nya varuhus i Helsingborg, Malmö, Hörby, Sjöbo, Tomelilla och Södra Sandby samt ett logistikcenter Södra Sandby.

I Stockholm stärker kedjan sin närvaro med nya enheter i Bromma och Gnesta.

– På Beijer satsar vi på tillväxt och förvärv som passar in på vår strategi om att vara hela Sveriges byggpartner. Utöver det är det också avgörande att de bolag vi förvärvar har en företagskultur och strategiskt fokus som matchar Beijer väl, något som vi har funnit hos båda dessa lokala familjeföretagen, säger Geir Thomas Fossum.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...