Foto: Foto: Daniel Norman

Här stänger Lindex – kedjan ser över butiksnätet: ”Minskad trafik”

Efter sommaren stänger Lindex sin butik i E-center i Söderhamn. Market kan nu avslöja att kedjan planerar att stänga ytterligare två butiker i Sverige i år.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Orsaken är detsamma som för tidigare kommunicerade stängningar, det vill säga ett förändrat kundbeteende med minskad trafik till butik, säger Eva Jonasson, pressansvarig, till Market. 

I november berättade Market att Lindex skulle stänga i Tanum shoppingcenter, Kv Caroli i Malmö och Stinsen i Häggvik. Två av butikerna avvecklades vid årsskiftet.  

Nu står det klart att kedjan även stänger sina butiker i Söderhamn, Härnösand samt i Hyllinge utanför Helsingborg under året. 

– Våra butikers placeringar är mycket viktiga och vi ser kontinuerligt över butiksnätet för att säkerställa att vi har lönsamma butiker och kan fokusera på lägen där vi förutspår en positiv utvecklingskurva, säger Eva Jonasson. 

Förändringarna av butiksnätet innebär inte bara neddragningar.

– Vi planerar att öppna tre nya svenska butiker i år: Drottninggatan i Stockholm, Mölndals galleria och C4 Shopping i Kristianstad, säger Eva Jonasson.  

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...