Här ska hela världens musik sätta tonen i julshoppingen

Julmusik är inte bara Last Christmas och Tänd ett ljus. Carl Strufve, nordisk vd för Grosvenor, vill att hela världens musik ska få sin plats i julshoppingen i Skärholmen centrum.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Varför har ni tagit fram en egen spellista för Skärholmen centrum?
– Vi har ett etablerat samarbeta med Soundtrack Your Brand för att kunna spela strömmad musik som är skräddarsydd för våra kunder. Spotify tar fram statistik på vad folk som handlar hos oss och som bor häromkring lyssnar på. Därför tänkte vi att vi ville ta fram en julspellista också, med tanken att den ska vara till för alla – med musik från hela världen.

Men alla i hela världen firar ju inte jul…?
– Nej precis. Därför kan man säga att det är mer en ”decemberlista”. Den heter World Christmas och ska både spegla våra kunder våra ledord, som bland annat är öppenhet, tillgänglighet och puls.

Och när kan man börja lyssna?
– Den 27 november släpper vi listan på SKHLM. Vi vill inte att våra kunder ska hinna tröttna på julmusiken innan julen ens har börjat. Men redan från och med i dag finns den tillgänglig på Spotify.

Vilken är din egen favoritmusik under julen?
– Jag har en tydlig dragning åt det klassiska julmusikhållet. Vi brukar alltid fira jul med min svärmor och hon gillar Elvis Presley, så Silent Night och White Christmas kommer nog att rulla en del hemma hos oss.

Och vilken kan du gärna fira jul helt utan?
– Haha, det finns nog ingen jullåt som får mig att må fysiskt illa. Problemet är väl ofta att man tröttnar på vissa låtar för att de snurrar för mycket och överallt. Det är därför vår spellista med hela världens julmusik är så bra.

Här hittar du listan:

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...