Foto: Andreas Heneborn

Här satsar Indiska – med två nya konceptbutiker: ”Planerar för fler”

Nu laddar Indiska för att etablera fler konceptbutiker. ”Vi öppnar två nya i Göteborg under hösten”, säger vd Karin Lindahl.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

I mitten av maj öppnade Indiska en konceptbutik i Kungsgatan i Stockholm, i närheten av Stureplan.

– Den har mestadels tagits emot positivt. För Indiska har det varit en viktig symbol för varumärket, vi har fått bra uppmärksamhet i press och attraherat en hel del nya kunder, säger vd Karin Lindahl till Market.

Har försäljningen levt upp till era förväntningar?
– Veckorna i samband med öppningen var bra. Sommaren var lite lugnare då det dör lite i city eftersom kontorsfolk är på semester och kunderna mestadels är turister. Vi har också respekt för att det tar ett antal månader innan folk känner till att den nya butiken har öppnat så just nu tänker vi igenom marknadsföringen lite extra.

Karin Lindahl berättar att butiken är kedjans minsta när det kommer till säljyta, vilket spelar in.

– Det är tydligt att storleken påverkar mer än vad vi trodde.

Karin Lindahl, vd för Indiska.

Den är en pilot när det kommer till att använda butiken som ett showroom där kunderna kan klicka hem varor via digitala skärmar.

– Det är tydligt för oss att ett: många kunder som kommer till butiken vill handla direkt och inte hänvisas till online, två: digitala skärmar fungerar i vårt fall bättre för att skapa inspiration och visa på produktutbudet än att folk faktiskt ställer sig i butiken och klickar hem. Många vill i stället få tag på en närliggande butik som har produkten de letar efter, säger Karin Lindahl.

Indiska planerar för fler konceptbutiker.

– Vi öppnar två nya butiker i Göteborg under hösten och planerar för fler butiksöppningar under nästa år. Vi kommer dock skruva en del på konceptet – vilket innebär att de inte kommer vara 100 procent identiska med konceptbutiken på Kungsgatan i Stockholm, säger Karin Lindahl.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...