Här revanscherar sig Kappahl efter det svaga tredje kvartalet

Senast 20 september måste Kappahls aktieägare meddela om de acceptera Mellby Gårds bud. Därför publiceras ett preliminärt resultat för senaste kvartalet redan nu. Det visar att kedjan tog revansch efter det svaga tredje kvartalet.
Text: Daniel Norman
Annons:

Melby Gård vill bli ensam ägare till Kappahl och har lämnat ett bud till övriga ägare för att kunna ta över samtliga aktier i bolaget.

Senast 20 september måste aktieägarna ha tagit ställning till om de accepterar budet eller inte.

Som en följd av det väljer Kappahl redan nu att presentera preliminära siffror för det fjärde kvartalet på det brutna räkenskapsåret, juni–augusti.

De visar att kedjan omsatte 1,33 miljarder kronor under kvartalet vilket är en ökning med drygt sju procent jämfört med samma period i fjol.

”Det är en tydlig förbättring jämfört med den svaga försäljningen som Kappahl redovisade under det tredje kvartalet. Försäljningen har dock varit förknippad med en större andel rea och kampanjer vilket har haft en viss påverkan på bruttomarginalen”, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet för kvartalet landade preliminärt på 108 miljoner kronor, vilket är en förbättring mot förra årets 66 miljoner kronor.

Kappahl skriver att resultatet påverkats positivt att det tidigare aviserade resultatförstärkningsprogrammet.

Sett till hela räkenskapsåret omsatte Kappahl preliminärt 4,9  miljarder kronor, vilket ska jämföras med 4,76 miljarder kronor föregående år. Däremot försämrades rörelseresultatet, enligt de preliminära siffrorna, från 282 miljoner kronor räkenskapsåret 2017/2018 till 168 miljoner kronor 2018/2019.

Kappahls delårsrapport för fjärde kvartalet publiceras 9 oktober.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...