Här parkerar Musikhjälpen glasburen 2019: ”Kämpat för att få hit det i flera år”

Musikhjälpen kommer till Västerås. I december direktsänds arrangemanget från Stora torget. ”Vi ska göra evenemanget till det bästa ever”, säger Maria Fors, vd för Västerås citysamverkan.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Det känns helt underbart. Det här har hela Västerås väntat på, säger en glad Maria Fors när Market når henne på onsdagsmorgonen.

– Vi har kämpat i flera år för att få hit Musikhjälpen. Alla vill ha hit det, det är ett fantastiskt event, fortsätter hon.

Den här gången gick det vägen. 9–15 december direktsänds radio, och tv, dygnet runt från en glasbur på Stora torget i Västerås med syftet att samla in pengar till välgörande ändamål.

Målet är att lyfta en undanskymd mänsklig katastrof, temat för året har inte släppts än.

Förra året var det ”Alla har rätt att funka olika” och förra året samlades över 50 miljoner kronor in. Bland annat genom att det skapades 606 337 engagemang.

– City ska vara som ett vardagsrum för västeråsarna där de ska känna en delaktighet och ett engagemang. Då passar det Musikhjälpen in, säger Maria Fors.

Några reaktioner från handlarna i city har hon inte hunnit få när Market pratar med henne.

– Jag ska ha möte med cityföreningen snart. De kommer att tycka att det här är underbart. Det jobbar många engagerade människor i Västerås city. Det finns ett starkt engagemang bland handlare, näringsliv och kulturen.

Större flöden av människor tror hon kommer att gynna handeln.

– Vårt uppdrag är att skapa en attraktiv stadskärna, inte att få handlarna att sälja mer. Det är deras eget uppdrag. Men en större chans  till ökad försäljning finns när det finns fler att sälja till.

Maria Fors berättar att Västerås city är attraktivt, nyligen slogs nytt besöksrekord.

– Det blir spännande att se om vi kan slå det en gång till under Musikhjälpen-veckan, säger Maria Fors.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...