Här överger Ica prestigeläget – lämnar NK efter hyrestvist: ”Slutet på en epok”

Ica-butiken på NK-varuhuset i Stockholm stänger. Parterna har inte kunnat enas om hyran, trots rekordlång förhandling. ”Det är slutet på en epok”, säger handlaren Christopher Mellqvist.
Text: Lars Welin
Annons:

Ica har satt ner foten om en av kedjans prestigebutiker. NK Saluhall, som drivs som en Ica Kvantum, kommer att läggas ner.

– Ja, det är riktigt. Vi har informerat personalen och ska nu göra en plan för avvecklingen, säger Christopher Mellqvist till Market.

Parterna har förhandlat om hyran i fyra år men inte kunnat komma överens. Nu väljer Ica att sätta ner foten.

– Jag hade hoppats på ett bättre avtal. Tyvärr har vi inte i nuläget förutsättningar att driva den enligt Icas affärsmodell.

Butiken har sedan starten drivits som ett dotterbolag till Ica Sverige.

Christopher Mellqvist, handlare för NK Saluhall.

Nedläggningen berör 53 medarbetare.

– Det är ett fantastiskt team som splittras. Det tycker jag är verkligt sorgligt i det hela, säger Christopher Mellqvist.

Han har själv varit med sedan starten 2002, först som butikschef och sedan 2009 som handlare.

NK Saluhall har under hela tiden varit något av en spjutspets inom Ica där man provat många nya lösningar, bland annat inom färskvaror och mat i butik. Dessutom var man först ut bland Ica-butikerna med alkoholservering i butiken.

Butiken kommer att stänga i mitten av maj, men redan nu drar de ner på kolonialvarorna i sortimentet. Men färskvaruutbudet blir oförändrat fram till stängning.

– Vi ska hålla fanan högt och göra det bästa avslutet. Det är trots allt slutet på en epok på NK, framhåller Christopher Mellqvist.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...