Här öppnar Zalando sitt nordiska lager: ”Vi kommer närmare våra kunder”

E-handelsjättens omtalade distributionscentral ska byggas i Brunna norr om Stockholm.
Annons:
Text: Mikael Sydner
Annons:

I januari uppgav Zalando att företaget planerade för öppningen av ett lager i Sverige i år.

Nu meddelar e-handlaren att den 30 000 kvadratmeter stora distributionscentralen placeras i Brunna som ligger i Upplands-Bro.

De första testerna inleds om några månader och under 2018 ska lagrets tas i full drift.

– Vi vill öka våra intäkter till en miljard euro under de kommande åren. För att kunna åstadkomma detta behöver vi fortsätta investera i vår plattformsstrategi och expandera vårt logistiknätverk lokalt, så att vi kan komma närmare våra nordiska kunder. säger Rubin Ritter, en av Zalandos vd:ar.

Satsningen gör att Zalando kan bredda sitt sortiment med mer än 100 nordiska varumärken, bland annat Hunkydory och House of Dagmar.

Det nya lagret kommer att skapa ett par hundra jobb och skötas av en logistikleverantör. Investeringen uppges landa på runt 30 miljoner euro.

När lagret är i full drift kommer Zalando att kunna halvera leveranstiderna för den nordiska regionen. I Sverige kortas leveranstiderna från nuvarande 2–5 dagar till 1-2 dagar.

Upplands-Bro kommun gläds givetvis över Zalandos val. 

– Det är jätteroligt att ett så starkt varumärke väljer att etablera sig här, säger näringslivschef Mathias Forsberg till E-handel.se

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...