Här öppnar XXL varuhus nummer 30 i Sverige: ”Strategiskt helt rätt”

Den norska sportkedjan XXL öppnar i en nybyggd del av Sickla galleria till hösten. ”Vi fortsätter att investera i våra varuhus”, säger Sverigechefen Anders Lindblom.
Annons:
Text: Mikael Sydner
Annons:


Kontraktet med Atrium Ljungberg, som driver handelsplatsen, gäller en yta på drygt 3 100 kvadratmeter i en byggd del av gallerian.

Butiken kommer att ha fullt sortiment och planeras att öppna under hösten 2021.

Varuhuset blir kedjans 30:e på den svenska marknaden.

– Spännande och intressanta varuhus där du kan uppleva saker på plats, få bra råd och guidning i kombination med en snabb och smidig e-handel är framtiden. Vi fortsätter därför att investera i våra varuhus. För oss är en etablering i Sickla strategiskt helt rätt. Här får vi en stark representation i de södra delarna av Stockholm med ett stort upptagningsområde. Här finns också en stark koppling till både skärgård och friluftsliv och framförallt en närhet till de många aktivt fritidsintresserade i detta område, säger XXL:s Sverigechef Anders Lindblom i en kommentar.

Atrium Ljungbergs avtal med XXL är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...