Foto: Jamin Pirnia

Här öppnar Rusta ett varuhus – blir granne med NK: ”Stor potential för oss i city”

Rusta öppnar i Stockholms city – och blir granne med NK. Men lågpriskedjan siktar på fler varuhus i huvudstaden. ”Tio känns rimligt för oss”, säger vd Göran Westerberg till Market.
Annons:
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Market kan i dag avslöja att Rusta etablerar sitt första varuhus i Stockholms stad redan om drygt tre veckor.

Närmaste granne blir alltså – NK.

– Jag tycker att det känns väldigt spännande. Lågpris och lyx blir en häftig kombination, säger Göran Westerberg med ett skratt om den sensationella satsningen på Regeringsgatan där NK har en av sina entréer.

Rusta fick nycklarna till den 860 kvadratmeter stora lokalen så sent som häromdagen och inledde arbetena direkt.

Lågprisraketen har dessutom option på en grannlokal 800 kvadratmeter.

– Då kan vi ha ett fullsortimentsvaruhus.

Ni finns nästan bara i externa lägen i Sverige, Norge och Tyskland. Blir det inte extremt dyrt att hyra på en sådan adress?
– I dagsläget är det ett kortare hyreskontrakt vilket har gjort hyran attraktiv för vår modell. Därför slog vi till direkt när chansen dök upp och det är inte omöjligt att det kan bli en förlängning, säger Göran Westerberg.

Rusta har enligt egna uppgifter 5,5 miljoner individer som kunder i Sverige men har svårt att nå dem som bor i city i de största städerna.

Bara i Stockholms stad uppgår populationen till en miljon.

– Vi vill försöka attrahera alla som av olika anledningar inte vill eller kan ta sig till de externa handelsområden där våra varuhus finns.

Etableringen bredvid NK kan följas av ytterligare tio centrala varuhus.

– Det finns en jättepotential för oss i Stockholms city och vi vill även testa ett centralt varuhus i Göteborg. Vi finns tunnelbanan i Solna centrum och har fått ett starkt mottagande, säger Göran Westerberg.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...