Här landar Coop avhämtning på flygplatsen: ”Kunden förväntar sig flexibla lösningar”

Coop börjar med avhämtning på Landvetter. Nästa steg blir andra knutpunkter i Sverige. ”Kunderna förväntar sig flexibla lösningar”, säger affärsområdesdirektör Catrin Folkesson till Market.
Annons:
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Ica Maxi i Skellefteå erbjuder sedan förra året e-handel med avhämtning av matkassar på den lokala flygplatsen och nu introducerar Coop motsvarande tjänst på Göteborg Landvetter.

Flygplatsen har 19 000 resenärer om dagen.

– Den som reser privat eller i jobbet vet att det kan vara svårt att få ihop matinköpen. Ofta kommer man hem till ett tomt kylskåp. Hittills har man antingen kunnat få matkassen hem eller hämta den i en fysisk butik, säger Catrin Folkesson.

Tillvägagångssättet är detsamma som att beställa mat för hemleverans eller upphämtning i en av Coops fysiska butiker.

Kunden anger Landvetter som avhämtningsplats och dag och tidpunkt när han eller hon handlat klart och ska välja leveranssätt.

– Leveransbilen från coop.se kommer att finnas utanför flygplatsens ankomsthall.

Om det faller väl kan ut kan Coop komma att erbjuda liknande lösningar på andra flygplatser och knutpunkter i landet.

Sådana kan vara tågstationer, busstationer och infartsparkeringar

– Den som handlar mat online förväntar sig flexibla leveranslösningar. Den ska ske där kunden befinner sig oavsett om man är hemma eller på språng. Jag ser inga begränsningar eftersom vi har skåp att hämta sin beställning från, säger Catrin Folkesson.

Testet görs i samarbete med den regionala konsumentföreningen Coop Väst som förra året redovisade en e-handelstillväxt på 30 procent i sitt geografiska marknadsområde.

– Landvetter är en viktig knutpunkt i regionen med mycket folk i rörelse och vi vill utveckla nya lösningar för våra kunder och medlemmar, säger vd Ronnie Wångdahl.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...