Här klär personalen ut sig till trafikljus för att förhindra trängsel

Den lokala bokhandeln i Eksjö befarar trängsel i butiken inför jul. Vid intensiva perioder kommer en ur personalen att få klä ut sig till ett trafikljus för att hindra att där blir för många besökare i butiken samtidigt.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Dagarna före jul är det alltid ett högt tryck och vi tror att det kan bli så även i år. Vi är medvetna om att vår lokal är liten och därför har vi bestämt att max åtta personer får vistas här samtidigt. Siffran åttan är redan inpräntad hos de flesta eftersom det också gäller vid allmänna sammankomster, säger Malin Alfredsson, som äger butiken, till Smålands-Tidningen.

Det blir personalens uppgift att se till att det inte är fler än åtta i butiken samtidigt.

Malin Andersson har dessutom köpt in en maskeraddräkt i form av ett trafikljus. Vid intensiva dagar är tanken att en ur personalen ska sätta på sig den och ställa sig vid entrén för att hålla koll på flödet. 

– Jag önskade att det blinkade från dräkten, men det gör den inte. Vi får väl försöka sätta i en ficklampa på insidan, säger hon till tidningen och fortsätter: 

– Vi behöver lite glädjeämnen i dessa jobbiga tider. Därför kändes det kul att köpa in dräkten och samtidigt bjuda lite på oss själva. Vi får turas om att stå vid ingången. Jag har anmält mitt intresse i alla fall.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...