Foto: Shutterstock

Här går starten för Ikeas citysatsning – ska öppna 30 butiker på tre år

Ikea öppnar sin första citybutik i USA. Det blir inte var som helst utan på heta Manhattan i New York. Det här markerar starten för kedjans nya strategi.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Vi befinner oss i en snabbt föränderlig detaljhandel och för att vara rustade för långsiktig tillväxt omvandlar vi Ikea på ett sätt som gör det möjligt för oss att möta våra kunder där de är, säger Lars Petersson, landschef för Ikea i USA i en kommentar.

Satsningen på Manhattan markerar starten för kedjans nya strategi. De närmaste tre åren ska 30 nya cityetableringar genomföras runt om i världen för att komma närmare kunden.

– New York city – den mest dynamiska staden i USA och epicentret för detaljhandel, affärsverksamhet och kultur – är den naturliga platsen att öppna vår första citybutik, säger Lars Petersson.

Öppningen är planerat till våren 2019. Butiken, som ligger på Third Avenue, kommer att fokusera på smarta lösningar för urbana och kvadratsmarta boenden.

Ikea har sedan tidigare fyra varuhus i New York-trakten. Det i Brooklyn ska byggas om. Dessutom har ett nytt e-handelslager öppnat i Staten Island.

 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...