Foto: Daniel Norman

Här flyttar Lager 157 in till stan: ”I linje med vår nuvarande strategi”

Lager 157 flyttar från Hälleforsnäs in till Eskilstuna. ”När vi öppnade butiken satsade vi landsbygdsetableringar”, säger vd Stefan Palm.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Lager 157 stänger sin butik i Hälleforsnäs, i Flens kommun. I stället ska kedjan öppna vid Tuna Park i grannkommunen Eskilstuna.

– När vi etablerade butiken, för 10–11 år sedan, hade vi mer av en outletinriktning. Då hade vi främst landsbygdsetableringar, det var vår strategi. Vi skulle ligga en bit från ordinarie handel och sälja etablerade varumärken till lägre priser, säger Stefan Palm.

I dag har Lager 157 vuxit till en modekedja med eget sortiment. De flesta av butikerna ligger på etablerade handelsplatser, till och med i citylägen.

– Flytten ligger i linje med vår nuvarande strategi. Dessutom är lokalen lite för stor för oss utifrån hur vi bygger våra butiker i dag, säger Stefan Palm.

Han poängterar att kedjan haft tio bra år i Hälleforsnäs.

– Ibland måste även bra saker få ett slut och vi måste gå vidare.

Personalen kommer att erbjudas arbete i den nya butiken i Eskilstuna.

Vid Tuna Park kommer Lager 157 att ligga granne med Media Markt, mitt emot köpcentrumet.

– Det blir en fullskalig butik enligt vårat senaste koncept.

Varför vill ni öppna där?
– Eskilstuna är till storleken en stad som är intressant för oss. Tuna Park är den ledande handelsplatsen i kommunen så det kändes ganska självklart. Sedan gillar vi kombinationen av köpcentrum och big box-handel, säger Stefan Palm.

 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...