Foto: Jamin Pirnia

Här bommar H&M igen – så ska klädjätten optimera sitt butiksnät i Sverige

H&M tänker stänga ytterligare en butik i Sverige under 2018, men kedjan tänker också öppna nytt. Dessutom byggs flertalet enheter om. ”Vi arbetar löpande med att optimera vår butiksportfölj”, säger presskontakt Amanda Larsson.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Så förändrar H&M butiksnätet 2018

  • Två butiker stänger.
  • Två nya butiker öppnas.
  • Två butiker flyttar.
  • Sex butiker byggs om. 

I går kunde Market berätta att H&M tänker stänga sin butik på handelsplatsen Hälla i Västerås i maj månad. 

Amanda Larsson, presskontakt för H&M Sverige, berättar att kedjan även tänker stänga butiken i Gallerian i centrala Stockholm. 

– Både butiken på Hälla och butiken i Gallerian är gamla, där kundtrafiken påverkats av nya shoppingcenter och närliggande H&M-butiker med större sortiment, säger hon till Market. 

I Stockholm ligger Sveriges största H&M-butik, den på Hamngatan, bara ett stenkast från den butik som stängs. Där finns kedjan också med flera butiker på Drottninggatan. I Västerås finns butiker i köpcentrumet på handelsplatsen Erikslund liksom i city. 

H&M planerar även att förändra det svenska butiksnätet på flera sätt. 

– Under 2018 kommer vi att öppna två helt nya H&M-butiker, vi flyttar två för att få tillgång till bättre butikslokaler samt gör sex ombyggnationer för att kunna utöka vårt befintliga shoppingerbjudande. Det gäller butiker spridda i hela landet, säger Amanda Larsson. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...