Här är toaletterna ingen skitsak: ”Man ska känna sig välkommen”

På Erikslund Shopping Center i Västerås är toaletterna viktiga för upplevelsen. Snart kommer kunderna att kunna lätta på trycket till ett stilla ackompanjemang av fågelkvitter eller vågors brus.
Text: Agneta Renmark
Annons:

I Markets undersökning Köpcentrumrapporten får toaletterna på Erikslund Shopping Center i Västerås högsta betyg. Ett resultat som gläder Linda Jonas, nytillträdd marknadschef för köpcentret sedan två månader tillbaka.

– Jag tror att kunderna uppskattar att det finns relativt gott om toaletter och att de är bra och tydligt skyltade så att det är lätt att hitta, säger hon.

Trygghet, säkerhet och ett gott bemötande är ledord för Erikslund, som ägs av Ikea Centers.

– Det gäller givetvis även toaletterna. Man ska känna sig trygg och välkommen när man kommer dit. Och veta att de alltid är fräscha och fina, eftersom vi städar dem många gånger varje dag.

VIKTIG FRÅGA. Toaletterna på Erikslunds Shopping Center får bra betyg av kunderna. Trots det satsas det mer. ”Vi håller på att ta fram förslag på nya lösningar för att förbättra upplevelsen”, säger Linda Jonas.

Erikslund Shopping Center är snart sju år gammalt, vilket innebär att man just nu gör en översyn och fräschar till flera miljöer. Det gäller även toaletterna.

– Det finns helt klart en förbättringspotential och vi håller just nu på att ta fram förslag på nya lösningar för att förbättra upplevelsen, säger Linda Jonas.

Foliering med bilder på väggar för att öka trivseln, liksom att tillföra rofyllda ljud av typen fågelkvitter, porlande vatten eller stilla musik.

På bättre krogar finns ofta små frottéhanddukar på toaletterna. Är det något ni funderar på för att förbättra upplevelsen?
– Haha, nej, med så många kunder som vi har är det nog inte görbart. Idag har vi pappersservetter men vi tittar även på att tillföra elektriska handtorkare så att kunderna kan välja hur de vill torka händerna efter besöket.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...