Foto: Shutterstock

Här är Ikeas grönaste satsning hittills: ”Ta hållbarhet till nästa nivå”

Ikea har öppnat nytt i London. Satsningen är möbeljättens grönaste hittills. ”Vi har som målsättning att ta hållbarhet till en ny nivå”, säger varuhuschefen Helen Aylett.
Text: Daniel Norman
Annons:

Varuhuset, som ligger i Greenwich i sydöstra London, är Ikeas 22:a varuhus i Storbritanninen.

Satsningen är en del i möbeljättens ambition att närma sig stadskärnor och i uppbyggnaden har Ikea tagit hänsyn till den urbana livstil som många Londonbor har.

Det är också Ikeas grönaste varuhus hittills och har certifierats med Bream excellent, rapporterar Retail Gazette.

Gröna ytor, en takterass med trädgård, flexibla arbetsytor och ytor där kunderna kan lära sig mer om hur de förlänger livstiden på produkterna, odla mat och göra sina hem mer hållbara är några av inslagen.

Målet är att varuhuset ska försörjas med 100 procent förnybar energi. Med inredning som reflekterar naturligt ljus vill Ikea minska förbrukningen av el och konstgjord belysning.

Under de första tio veckorna har Ikea en kampanj när det gäller hemleveranser för dem som bor mindre än 40 minuter från varuhuset, för att uppmuntra dem att ta kollektivtrafiken dit och lämnar bilen hemma.

– Ikea Greenwich har som målsättning att ta hållbarhet till nästa nivå, inte bara i sin design och arkitektur utan genom att inspirera och hjälpa Londonborna att leva ett mer hållbart liv, säger Helena Aylett.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...