Här är Ikeas besked om köksbutiken – blir kvar på obestämd tid

Ikea har hittat en lucka för stressade storstadsmänniskor – nu blir den tillfällig köksbutiken på Regeringsgatan i Stockholm kvar på obestämd tid. ”Butiken har varit en succé. Nu har vi byggt till hundra kvadrat och kan ta emot ännu fler kunder i farten”, säger Freddy Johansson, utvecklingsansvarig för Ikea i Stockholm.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Ikeas popup-butik inne i Stockholms city var tänkt att hålla öppet under ett halvår. Men kunderna gillade det nya konceptet så mycket att det heminredningsjätten valde att förlänga avtalet med AMF Fastigheter.

Nu blir butiken kvar på obestämt framtid. Och, ursäkta uttrycket, ”kökspersonalen” har fått ungefär ytterligare hundra kvadratmeter yta till sitt förfogande.

– Som alla vet är det ju mer ovisst än någonsin inom retailbranschen just nu. Men vi har verkligen träffat rätt och kunnat möta en stor efterfrågan, säger Freddy Johansson. Många har uppskattat att kunna boka tid och sedan få gå igenom sitt köksköp i lugn och ro.

Samtidigt som butiken på Regeringsgatan alltså har blivit större har även sortimentet växt. Sex planeringsstationer har tillkommit och sju färdiga kökslösningar har blivit tolv.

Av Ikeas alla affärer är just kök och allt som är kopplat till den kategorien den enskilt största.

– Vi brinner ju för helheten och håller fram hela vårt erbjudande. Men kök går onekligen bra och engagerar verkligen människor, säger Freddy Johansson.

Finns det något som är extra viktigt att tänka på i butiken på Regeringsgatan? När det gäller driften, till exempel.
– Takten behöver vara hög och kunderna ska känna att det händer saker. De senaste luckorna behöver vara på plats och vi har lärt oss jättemycket om vilka förväntningar som finns från de som kanske bor på lite mindre yta, inne i stan. Att kunna erbjuda funktionalitet är superviktigt, säger Freddy Johansson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...