Här är doldisen som tar över vd-jobbet hos Netonnet – värvar utanför branschen

En doldis tar över Netonnet. Susanne Holmström tar steget från försäkringsbranschen till hemelektronikhandeln. ”Det finns en stor potential i bolaget”, säger hon.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Susanne Holmström

Ålder: 40 år.
Bor: Sollentuna.
Karriär i korthet: Är sedan november 2016 privatmarknadschef på försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Har dessförinnan haft en lång karriär inom Tele 2 med början som executive trainee 2004. Hon har bland annat varit vd för dotterbolaget Optimal Telecom, head of wholesale och director consumer sales and delivery. Utsågs 2013 till Framtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna. Studerade 2002-2004 på Handelshögskolan i Göteborg, Master of science, international business.

Netonnet vänder sig utanför detaljhandeln för att rekrytera ny vd. Styrelsen har nu utsett Susanne Holmström, privatmarknadschef på Trygg-Hansa, till Susanne Ehnbåges efterträdare. 

– Netonnet befinner sig mitt i en spännande fas där affärsutveckling, kundupplevelser samt investeringar i Netonnets ledare och medarbetare är i fokus, det är därför viktigt att vår nästa vd har alla de egenskaper som vi efterlyser för att leda arbetet och ta våra planer i mål. Susanne Holmström är en driven, utmanande och ödmjuk ledare med en gedigen erfarenhet och kompetens – som brinner för kundupplevelse och digitalisering. Jag är övertygad om att Susannes ledarskapsförmåga kommer att bidra till fortsatta framgångar för bolaget, säger Roland Vejdemo, styrelseordförande Netonnet.

Susanne Holmström har, innan hon gick till Trygg-Hansa, haft flera ledande befattningar inom Tele 2.

– Jag är intresserad av teknik och framför allt vad teknik kan göra för att förenkla och påverka människors vardag. Netonnet har förberett sig väl för framtidens utmaningar, bland annat genom den tydliga affärsplan som finns på plats, för att vidareutveckla den kommersiella affären, säger Susanne Holmström och fortsätter:

– Det finns en stor potential i bolaget och en möjlighet att ytterligare stärka Netonnet på marknaden. Det är otroligt inspirerande att få kliva in just nu och tillsammans med teamet förstärka Netonnets erbjudande och position som en utpräglad omnikanalaktör, och staka ut vägen till nya framtida framgångar.

Susanne Ehnbåge har drivit ett omfattande förändringsarbete inom Netonnet de senaste åren och berättade i januari i år att hon lämnar bolaget för att bli vd för Lindex.

Susanne Holmström tillträder senast den 1 oktober.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...