Foto: Bigstock

Handels ryter till: säkra kontanterna!

En konflikt mellan arbetsmarknadens parter är under uppsegling kring rånbekämpning. Efter ett uttalande från Svensk Handel reagerar facket skarpt. "Ju mer kontanter som finns tillgängliga, ju större är risken för för rån", säger Krister Colde på Handels.
Text: Lars Welin
Annons:

Handels går nu till motattack mot Svensk Handel och vill ha ett fortsatt fokus på sluten kontanthantering. Udden är riktad mot arbetsgivarorganisationens sätt att jobba mot rån i handeln.

– Om Svensk Handel känner till säkerhetsåtgärder som är effektivare måste de redovisa dem. För oss är rån, hot och våld den viktigaste arbetsmiljöfrågan, säger Handels miljöombudsman Krister Colde.

Bakgrunden till utspelet är att Svensk Handel i ett pressmeddelande valde att lyfta fram andra säkerhetsåtgärder och uttalade "vi får inte stirra oss blinda på att skydda kontanter", något som fick Handels att gå i taket.

– Vi arbetar tillsammans med arbetsgivarorganisationer för att informera och utbilda om butikssäkerhet, och ta fram rekommendationer. Men nu verkar det som att Svensk Handel vill låta andra ta huvudansvar för att lösa problemen. För oss är och förblir säkerheten i första hand en fråga för handeln.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...