Foto: Foto: Susan Karling

Handeln drabbades av demonstrationskaoset: ”Vi tappade mycket försäljning”

Det blev kaos i delar av Göteborg i helgen i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration. ”Det är väldigt synd att det sker under höstens bästa shoppinghelg”, säger Lena Dalerup, centrumledare för Innerstaden Göteborg.
Annons:
Text: Pontus Nyman
Annons:

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstrationståg i Göteborg avslutades efter att nazister och extremistiska motdemonstranter drabbat samman utanför Fokus-huset strax innan uppsamlingsplatsen vid Scandinavium - där fick butikerna stänga i fem timmar.

– Det var oerhört otäckt, vi såg från butiken när det kastades bengaler och folk greps. Vi fick stänga butiken och kunderna vågade inte gå ut. Vi tappade mycket försäljning och hela huset fick stänga runt 13-tiden, berättar Annika Larsson hos Systembolaget för Market.

Även vid Hedenområdet med omnejd – där tiotusentals motdemonstranter samlades, gick försäljningen väldigt dåligt. Jeansspecialisten tappade 50 procent av försäljningen och Ica Nära Heden tvingades stänga i två timmar.

– Det är väldigt trist för de butiker som drabbades eftersom det här var höstens bästa shoppinghelg. Sommaren är slut, hösten är på igång och dessutom var det lönehelg, berättar Lena Dalerup för Market.

Hon tror att många i de aktuella områdena valt att stanna inomhus – men bortsett från de aktuella platserna menar hon att handeln gått bra.

– Det är vissa lokala platser som har påverkats mycket, medan det har varit lugnare i andra delar. I innerstaden, innanför vallgraven, var det ändå lite folk i rörelse, konstaterar hon.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...