Han ska leda NK genom förändringsresan: ”Ett fantastiskt varumärke”

Henrik Andréasson blir ny vd för NK. I dag är han global direktör för Fiskars detaljhandelsverksamhet. ”Varuhusen är inne i en spännande förändringsresa”, säger han.
Text: Daniel Norman
Annons:

Market har tidigare berättat att NK i Stockholm ska genomgå den största förändringen i varuhusets historia. Även det i Göteborg förändras. 

Nu står det klart att arbetet med att skapa framtidens NK kommer att ledas av Henrik Andréasson. 

– NK är ett fantastiskt varumärke med en över hundraårig historia. Varuhusen är nu inne i en spännande förändringsresa driven av förändrade kundbeteenden. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor och varuhusens alla entreprenörer vara med och skapa framtidens NK, säger han i en kommentar. 

Han börjar sitt nya jobb 6 augusti. Närmast kommer Henrik Andréasson från Fiskars där han haft flera olika roller, senaste global direktör för Fiskars detaljhandelsverksamhet. Tidigare har han varit retailchef hos Björn Borg och regionchef för Lidl. 

– Vi är övertygade om att Henrik Andreassons breda erfarenhet och kompetens kommer att bli en stor tillgång när han nu ska leda NK in i framtiden, säger Ivo Stopner, vd för Nordiska Kompaniets ägare Hufvudstaden. 

Bo Wikare, som i dag är tillförordnad vd fortsätter i den rollen fram till Henrik Andreasson tillträder. Därefter återgår han till jobbet som chef för affärsutveckling hos Hufvudstaden.  

 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...