Han ska leda nätboksjätten – plockar ny vd från Linas Matkasse

Linas Matkasses vd, Jonas Karlén, blir ny vd för Adlibrisgruppen. ”Jag hoppas och tror att mina erfarenheter kommer att vara till stor nytta”, säger han i en kommentar.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

I mars tvingades Johan Kleberg bort från vd-posten för Adlibrisgruppen. Sedan dess har styrelseordförande Tomas Franzén fungerat som tillförordnad på posten.

Men nu gruppen gjort klart med en permanent efterträdare. Linas Matkasses vd Jonas Karlén värvas till posten.

– Jonas Karlén är en erfaren vd och ledare med stor erfarenhet av såväl digitala konsumenttjänster som e-handel. Styrelsen är övertygade om att han är rätt person för att tillsammans med Adlibrisgruppens kompetenta ledning och medarbetare utveckla bolaget i rätt riktning med fokus på lönsam tillväxt, säger Tomas Franzén i en kommentar

Förutom Linas Matkasse har Jonas Karlén också arbetat inom MTG där han haft flera olika poster, bland annat har han varit vd för Viaplay och Viasat. Han har även haft ledande positioner inom Vattenfall.

–  Adlibris är ett av de mest omtyckta och välkända e-handelsföretagen i Norden och jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet förverkliga de många möjligheter som Adlibris har. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från konsumentprodukter, digitala tjänster och supply chain kommer att vara till stor nytta för Adlibrisgruppen, säger han i en kommentar.

Det nya jobbet börjar han i november.

Hos Linas Matkasse kliver ekonomichefen Walker Kinman in som tillförordnad vd i avvaktan på att en ny rekryterats.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...