Han ska förvandla Netto till Coop: ”Största investeringen på många år i svensk handel”

1 juli tog Coop över Nettos svenska verksamhet. Nu tillsätts en ny ledning för bolaget och tidigare vd Anders Wennerberg kliver av.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

I går, måndag, tog Coop Butiker och Stormarknader (CBS) över ägandet av Netto Sverige.

I och med det tillsätts en ny styrelse och ledning för bolag samtidigt som Anders Wennerberg kliver av. Patrik Levin blir ny vd.

– Med Coop som ny ägare av Netto Sverige går företaget nu in i en fas där butikerna fram till slutet av 2020 ska ställas om till Coop. Det känns naturligt att detta uppdrag leds av Patrik Levin som har gedigen erfarenhet från både Coop och Netto och därmed har de rätta erfarenheterna och förutsättningarna för att leda verksamheten, säger Christian Wijkström, vd för CBS och nybliven styrelseordförande för Netto.

Patrik Levin har jobbat inom CBS i drygt tre år, senast som försäljnings- och marknadschef.

Tidigare har han varit försäljningschef inom danska Kiwi men framför allt jobbat inom Netto Sverige i åtta år, bland annat som distrikts- och butikschef.

– Vi gör nu en av de största butiksinvesteringarna inom svensk handel på många år och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla medarbetare för att nå framgång i marknaden, säger han i en kommentar.

I september börjar omställningen av butikerna. Arbetet beräknas pågå under 18 månader. Under den tiden Netto Sverige att driva butiker under bägge varumärkena.  

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...