Han kan bli Venue Retail Groups räddning – ingen konkurs i nuläget

Venue Retail Groups konkursansökan är nu avskriven och bolaget för förhandlingar med Peter Hunt, ägare av Trading House Scandinavia och aktieägare i bolaget, om en finansiering.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

Venue Retail Group är i rekonstruktion sedan i november.

I slutet av förra veckan kommunicerade bolaget att coronaviruset gett en akut situation som gjorde att konkurs sågs som enda utvägen.

Bolaget konstaterade att 70-80 procent av försäljningen har försvunnit till följd av coronaviruset. Likviditetsbrist hade uppstått och den nödfinansiering som sökts i nordiska storbanker hade inte lyckats.

”Trots att Bolaget vidtagit ett antal kostnadsbesparingar och försäljningsdrivande åtgärder inom ramen för rekonstruktionen kan nu konstateras att detta inte räcker”, skrev bolaget i det pressmeddelande som gick ut på måndagseftermiddagen med beskedet att bolaget ansökt om konkurs.

Men i går, tisdag, bad Venue Retail Group Stockholms tingsrätt att avvakta med konkursbeslutet. En finansieringslösning kunde vara på gång.

Och på onsdagsförmiddagen kommer beskedet att bolagets styrelse fattat beslut att återkalla konkursansökan.

Orsak: Venue Retail Group förhandlar med Peter Hunt, befintlig aktieägare, genom Trading House Scandinavia AB, om en möjlig finansiering.

Stockholms tingsrätt har avskrivit konkursen och rekonstruktionen i bolaget fortsätter.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...