Han har stenkoll på manlig shopping: ”Många män har en samlarinstinkt”

Växande, danska e-handelsföretaget Trendhim säljer smycken och accessoarer för män. Sebastian Petersen, en av de grundarna och ägarna, har koll på vad som gäller för trendiga män just nu.
Text: Agneta Renmark

Var finns de mest trendmedvetna männen – i Sverige eller Danmark?
– Haha, jag skulle säga att vi är ganska lika när det gäller vad man gillar och hur man klär sig, men att vi ligger långt före både Norge och Finland där man inte har riktigt samma intresse än. Det som är väldigt tydligt att det är unga män som främst driver trenderna och intresset för kläder och accessoarer.

Vilken är den största fördelen med att vända sig till just män?
– Att många män har en samlarinstinkt, vilket gör att man inte bara köper en klocka eller en scarf utan gärna vill ha ett helt gäng. En starkt växande produktgrupp hos oss just nu är boxar som är specialanpassade för att förvara exempelvis klockor och slipsar på ett snyggt och överskådligt sätt. Vi har allt från enkla boxar till väldigt exklusiva i ädelträ och med skinnbeklädnad.

Vilken enskild nischprodukt trendar just nu?
– Kavajnålar. Du vet en sådan där nål som man sätter på kavajslaget, prydd med allt från blommor till dödskallar – eller varför inte en gul liten plastanka? Vi har långt fler än 200 olika sorters kavajnålar i vårt sortiment och är definitivt världsledande på den fronten.

Dina personliga favoritaccessoarer som du inte klarar dig utan?
– Jag älskar fina väskor i äkta läder – väskor är hett och det är väldigt lätt att bli kär i en ny väska. Och självklart måste man ha flera stycken i olika färger för att matcha resten av outfiten. Sedan gillar jag klockor. Där är modet diversifierat på ett helt annat sätt än tidigare, när det bara var Rolex och andra lyxmärken som var stilfulla. Nu är det olika klockor för olika tillfällen som gäller, och med armband i väldigt olika stilar, färger och material.

Och om du bara fick använda en och samma klocka i resten av ditt liv?
– Oj! Då skulle jag nog välja en med läderarmband men som varken är för tråkig eller sticker ut för mycket. Vi har en i brunt läder med lite diskreta gulddetaljer som är väldigt fin. Den får det bli!

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...