Hållbarhet var temat när Ica-handlarna prisade entreprenörer

Hållbarhetstemat var genomgående när tre vinnare fick motta priser från Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond.
Text: Lars Welin
Annons:

Priserna delas ut i tre klasser och till tre mottagare. Alla har det gemensamt att det handlar om hållbarhet i olika former.

Mottagare av det externa priset blev matsvinnsappen Karma som får priset för sitt arbete med att koppla samman konsumenter och företag för att minimera matsvinnet. Den tekniska plattformen – och appen – innebär att butiken kan undvika att slänga mat som kan komma till nytta på annat sätt. Priset togs emot av Karmas medgrundare Ludvig Berling.

Pristagare inom Ica blev Peter Hägg, brand engagement manager på Sverige. Han får priset bland annat för sitt arbete med att rädda frukt undan soptunnan och att det i stället blir juice och andra produkter samt sättet att resurssnålt märka frukt med laserteknik.

Daniel Özer, Ica Nära Vallby i Västerås, får priset i kategorin Ica-handlare för sitt lokala entreprenörskap och omfamnande ledarskap och för hans ständiga arbete med att stärka relationerna med både kunder och andra lokala företagare.

Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond instiftades 2014 i samband med att Claes-Göran Sylvén lämnade posten som vd för Ica-handlarnas Förbund. Han är nu ordförande i Ica Gruppen och handlare på Ica Kvantum i Norrtälje.

Årets priser delades ut i samband med Ica-handlarnas dag på Waterfront i Stockholm.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...