Hallå där, Jonas Arnberg, varför är du så svår att nå nu för tiden?

När Jonas Arnberg i april bytte jobbet som chefsekonom på Svensk Handel till att bli ny vd för HUI Research gick han även från att vara hyfsat tillgänglig till extremt svår att nå. Market Weekend ringde och störde för att ta reda på varför.
Annons:
Text: Agneta Renmark
Annons:

Är det mycket att göra på jobbet?
– Ja du, jag har alltid jobbat mycket men faktiskt inte varit med om något liknande. Tidigare har jag alltid haft många bollar i luften men nu är det mer som att befinna sig i ett bollhav.

Hinner du ha något liv vid sidan av arbetet?
– Det är det som är fördelen med att ha barn och familj, att man har något som man alltid vill hem till. Sedan hinner jag inte med så mycket annat än familjen. Tv-serier och vänner finns det mindre plats för i mitt liv just nu, om man säger så.

Vi har infört en gemensam träningstimme på HUI

Hur länge fixar du det tempot?
– Alla vi på HUI jobbar mycket just nu. Men har roligt – det är viktigt. Vi håller på att utveckla nya affärsområden och har ambitionen att vara mer än världens bästa statistikleverantör. Vi ska inte bara erbjuda big data månadsvis utan på dagsnivå, och sälja analyser, rådgivning, strategier och implementering.

BRÅDA TIDER. ”Alla vi på HUI jobbar mycket just nu”, säger Jonas Arnberg som inte hinner med några större utsvävningar på fritiden.

Att träna är ju viktigt för att prestera på jobbet. Visst är du något av en cykelnörd?
– Jag önskar verkligen att jag kunde svara ja på den frågan. Men mitt cykelintresse inskränker sig tyvärr till att cykla till och från jobbet varje dag, totalt sju kilometer. Däremot har vi infört en gemensam träningstimme varje onsdag på HUI!

Vad gör du i helgen?
– Jag ska på konsert med Veronica Maggio på Mosebacketerrassen. Hon är där fem kvällar i rad och framför en av sina skivor per kväll, tillsammans med en hemlig gästartist. Lördag kväll är det Handen i fickan fast jag bryr mig, hennes fjärde album där låten Hela huset är med. Så då fattar du att jag hoppas att den hemliga gästen är Håkan Hellström – jag kommer att bli grymt besviken annars.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...