Foto: Shutterstock

Häktade amerikanska rapparens fans uppmanar till bojkott av Ikea

I dag inleds rättegången mot den amerikanska rapparen Asap Rocky som sitter häktad i Sverige misstänkt för misshandel. I hemlandet är fansen upprörda och uppmanar till bojkott av svenska företag, bland annat Ikea.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Vi tar allt som skrivs om oss i sociala medier på största allvar. Det är framför allt där vi har sett den här typen av uppmaningar. Men vi är ett företag och har inget med det svenska rättsväsendet att göra, säger Jon Egerlid, presskontakt hos Ikea, till Market.

Asasp Rocky anhölls tillsammans med två kompisar efter en konsert på Stockholms stadion natten mot den 3 juli misstänkt för misshandel.

Han har sedan dess suttit häktad i Sverige och händelsen har till och med engagerat den amerikanska presidenten Donald Trump som varit i kontakt med Sveriges statsminister Stefan Löfvén för att få denne att agera för att få Asap Rocky fri, något han inte gjort.

Efter detta twittrade Donald Trump besviket:  ”Vi gör så mycket för Sverige men det verkar inte fungera åt andra hållet”.

Det har fått Asap Rockys fans att agera, rapporterar TT. Under hashtaggen #boycottSweden uppmanar de till bojkott av svenska företag som Absolut Vodka, Spotify och Ikea.

– Vi är ett företag som förknippas med Sverige. Därför är det oss man väljer när man vill lyfta fram ett svenskt företag, säger Jon Egerlid.

Han har inga ytterligare kommentarer till fansens attack på Ikea i det här fallet utan lyfter åter fram att Ikea är ett företag utan koppling till det svenska rättsväsendet där den misstänka misshandeln hanteras.

– Vi har inte märkt av någon stor debatt kring Ikea kopplat till det här fallet förutom de här uppmaningarna. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...