Foto: Vendela Kjerner

Haglöfs nya diss av Black Friday: Säljer bara second hand

Haglöfs fortsätter att ta ställning mot Black Friday. I år stänger varumärket alla sina butiker utom en. I den väljer det att lansera sitt nya second hand-koncept.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Haglöfs har i flera gånger fått uppmärksamhet för sitt ställningstagande mot Black Friday. Butiker och e-handel har hållit stängt under shoppinghögtiden.

Förra året valde bolaget att höja priserna och skänka överskottet till välgörenhet. 

I år sätter Haglöfs fokus på second hand under fredagen. Alla butiker, inklusive e-handeln, utom en kommer att hållas stängda. 

I butiken i Stockholm, som hålls öppen, lanseras second hand-kollektionen Haglöfs Restored. Produkter från den kommer att vara det enda som finns till försäljning där. 

– Vår nya Haglöfs Restored-kollektion är lika funktionell och snygg som vår vanliga kollektion, men kommer med en extra miljömässig fördel. Genom att återställa produkter som annars skulle försummas eller kastas – och ge dem nytt liv – sparar vi på svinn, utsläpp och vatten i tillverkningsprocessen och bidrar till att högkvalitativa material inte slängs. Vi utnyttjar det vi redan har genom att tillhandahålla begagnade produkter för nya äventyr, säger vd Fredrik Ohlsson. 

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...